Skip to content

Sollicitatieprocedure

Persoonlijke kennismaking

Nadat ik jouw sollicitatie in ontvangst heb genomen, neem ik binnen twee werkdagen contact met je op. Samen gaan we kijken waar jij precies naar op zoek bent en of de vacature aansluit bij jouw profiel. Als je aan de eisen van de vacature voldoet en ik vermoed dat jij geschikt bent voor de functie, wil ik graag persoonlijk kennismaken. Ik zal een gezellige koffiezaak of lunchroom bij jou in de omgeving zoeken en samen plannen we een afspraak in.

Tijdens het gesprek vind ik het belangrijk om erachter te komen wie jij precies als persoon bent. Ik ben benieuwd naar jouw kijk op het leven en natuurlijk wat jouw behoeftes zijn. Wat is voor jou nou echt belangrijk? Waar loop je tegenaan en wat gaan we doen om dit te veranderen? Dat zijn aspecten die belangrijk zijn om een goede indruk van jou te krijgen. Tijdens dit gesprek kom ik erachter wie jij bent en bij welke functie en organisatie je echt op jouw plek zal zijn.

Doordat ik de opdrachtgevers en hun organisaties persoonlijk ken, weet ik al gauw of je een match met hen zal zijn. Ik zal een aantal potentieel passende opdrachtgevers met jou doornemen en samen besluiten wij of jij je daar persoonlijk zal voorstellen. Als jij je gaat voorstellen bij de potentiƫle opdrachtgevers, maak ik een speciaal Recruitment by Lot cv voor jou. Met dit cv stel ik je graag voor bij de opdrachtgever en vertel ik in het kort wie jij bent en natuurlijk wat jij wilt.

Kennismaking bij de organisatie

Als de organisatie jou graag persoonlijk wilt ontmoeten, plannen wij in samenspraak een kennismaking bij de opdrachtgever in. Het gesprek voer je alleen met de opdrachtgever. Tijdens dit gesprek is het belangrijk dat jij jezelf echt laat zien. Wees jezelf, weet wat je wilt en belangrijk voor jou is en durf vooral vragen te stellen. Na afloop van het gesprek neem je telefonisch contact met mij op om te vertellen hoe het is gegaan en wat jouw gevoel bij de organisatie is. Ik neem vervolgens contact op met de opdrachtgever. Als er van beide kanten positieve geluiden komen, kan het zijn dat er nog een tweede gesprek komt of wellicht doen zij jou direct een voorstel.

In samenspraak met mij wordt er vervolgens een startdatum gepland. Zodra jij in dienst treedt, zal ik er tussenuit stappen. Zo zijn alle partijen voldaan en laat ik je met trots gaan.

Mocht het gesprek niets geworden zijn met de opdrachtgever, zoeken wij samen naar een nieuwe kans. Ik laat jou natuurlijk niet zomaar gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik een passende plek voor jou en jouw kwaliteiten zal vinden.

Back To Top