Skip to content

Voor opdrachtgevers

Een geschikte kandidaat werven en selecteren kost natuurlijk veel tijd. Logisch, want het is de belangrijkste stap. Op deze stap kun je geen half werk doen. Recruitment by Lot neemt deze stap graag van u over. Het werven en selecteren van de juiste match voor uw organisatie is waar ik ’s ochtends voor opsta. Zodat, zowel op persoonlijk als professioneel vlak, beide partijen met een tevreden gevoel kunnen terugkijken.

Om de verwachtingen van elkaar goed in kaart te brengen, loop ik graag een dagdeel mee binnen uw organisatie. Zo leer ik de kernwaarden kennen, de bedrijfsvoering en natuurlijk het team. Ik geloof er namelijk in dat ik een betere match kan vinden tussen de kandidaat en de opdrachtgever, als ik een duidelijk beeld heb van de opdrachtgever.

Ik kan de werksfeer van uw organisatie namelijk het beste zelf ervaren. Zo kan ik de keuze voor een kandidaat niet enkel baseren op feiten en praktische zaken, maar ook op gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat we zo tot de beste match voor uw organisatie kunnen komen.

Werving en selectie

Recruitment by Lot verzorgt de gehele werving, van A tot Z voor uw organisatie. De potentiële kandidaten worden gezocht via de website, wervingscampagnes en binnen het eigen netwerk van Recruitment by Lot. Maar ook via onlinekanalen als LinkedIn zal er actief worden gezocht.

Als een kandidaat op basis van zijn cv aan het vereiste profiel voldoet, dan wordt hij of zij uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Het gesprek verloopt niet op de standaard manier. In plaats van in te zoomen op het cv, wordt er in het gesprek juist ingezoomd op de persoon achter het cv.

Ik ben benieuwd naar de kijk op het leven van de kandidaat. Vragen als: “Wat is voor u nou echt belangrijk? en “Waar loopt u tegenaan en wat gaan we doen om dat te veranderen?” zijn vragen die niet ongewoon zijn tijdens dit gesprek.

Zodra een duidelijk beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat is geschetst, is het tijd voor de volgende stap. De vragen op zakelijk gebied. Aangezien ik een dagdeel bij uw organisatie heb meegelopen, weet ik precies waar u naar op zoek bent en welke kandidaat een meerwaarde voor uw bedrijf heeft.

Als ik denk dat de kandidaat perfect bij uw organisatie past, zal ik deze aan de hand van zijn cv en korte omschrijving aan u voordragen.

Plaatsing

Zodra de gesprekken zijn afgerond en de keuze voor een kandidaat die de functie gaat vervullen is gemaakt, ronden we de procedure af. Ik stel een opdrachtbevestiging voor de werving en selectie-fee op. In het geval van plaatsing, breng ik 50% van de afgesproken fee in rekening bij indiensttreding en 50% na het succesvol doorlopen van de proeftijd.

Waarom Recruitment by Lot?

Recruitment by Lot werkt op no cure no pay basis. Dit houdt in dat u pas kosten maakt zodra het gewenste resultaat is bereikt. Hierdoor wordt het risico voor u flink verlaagd. Recruitment by Lot is betrokken, zowel bij uw organisatie als bij de kandidaat. Ik werk op een transparante en eerlijke basis. Ik garandeer de beste match doordat ik een persoonlijke aanpak hanteer, creatief ben en oprecht geïnteresseerd in ieder persoon. Doordat ik persoonlijk kennismaak met de kandidaat, weet ik of hij of zij goed bij uw organisatie past.

Back To Top